V Medzilaborciach odštartovali seminár orientovaný na vzdelávanie Rómov

08.11.2006 Medzilaborce

Medzilaborce 8. novembra (TASR) - Zasadnutím Rady expertov Ministerstva školstva (MŠ) SR pre výchovu a vzdelávanie Rómov odštartovali dnes v Medzilaborciach ...
Medzilaborce 8. novembra (TASR) - Zasadnutím Rady expertov Ministerstva školstva (MŠ) SR pre výchovu a vzdelávanie Rómov odštartovali dnes v Medzilaborciach štvordňový seminár Rovnosť šancí vo vzdelávaní znevýhodnených detí.

Zhruba sto odborníkov z celého Slovenska bude do víkendu diskutovať o podmienkach a aktuálnom stave výchovno-vzdelávacieho procesu detí a mládeže zo sociálne znevýhodneného prostredia. \"Cieľom stretnutia je prezentácia konkrétnych výstupov všetkých účastníkov v spomínanej oblasti, dotkneme sa učebných osnov rómskeho jazyka pre základné či stredné školy a pod.. Na základe toho budeme stanovovať prioritné úlohy v rámci začleňovania rómskej populácie do vzdelávania s tým, aby sme svoje poznatky poprepájali s operačným programom vzdelávania, \" uviedla dnes pre TASR Katarína Ondrášová z MŠ SR. Dodala, že dvojročný národný projekt MŠ SR Poďme do školy - podpora implementácie koncepcie integrovaného vzdelávania rómskych žiakov na Slovensku je financovaný z Rómskeho vzdelávacieho fondu so sídlom v Budapešti, ktorý naň vyčlenil 250 tisíc eur.
Účastníci seminára sa budú venovať aj príprave podkladov pre nový školský zákon.
 

Vyberte región